yogalogo

Documenten

CHAKRA

Handleiding om een chakra zelf te laten herstellen.

Elke chakra heeft zijn eigen kleur en afbeelding. Elke kleur en afbeelding hebben zijn eigen betekenis en werking.

Als het papier uit de printer rolt, eerst de inkt helemaal droog laten worden. Dan 1x over het papier wrijven zodat de energie van de printer verwijderd word. Want ook dat is immers energie.

Elke chakra plaat heeft een boven en een onder. Op elke chakra plaat staat een bolletje. Dit heeft een betekenis. Het bolletje hoort op de bovenzijde te staan. Het bolletje staat symbool voor het hogere bewustzijn. Wat de toegangspoort vormt voor de ingang van de chakra’s.

Je legt de plaat van een chakra op je schoot of op een tafel. Belangrijk hierbij is dat je je voeten alle twee plat op de grond laat staan. Je kunt een keuze maken naar aanleiding van de kleur van de chakra, welke je in eerste instantie het meeste aansprak of naar aanleiding van de tekst die bij elk chakra vermeld staat.

Dan minimaal 1x per dag de handen op een plaat leggen. En gewoon proberen te voelen wat je voelt. Ook als je niets registreert gebeurt er toch van alles. 1 minuut per plaat is voldoende. Zoveel te meer je oefent, zoveel te meer en sneller ben je hoogstwaarschijnlijk in staat om iets te bespeuren in of om je heen.

Werking:

Hoe is het mogelijk dat er wat gebeurt als ik alleen maar mijn handen op een plaat leg?

In onze handen zitten ook chakra’s. Ook in die van jullie. En daar gaat energie doorheen. Er komt energie naar binnen en ook naar buiten. Het zijn energie transformatoren. Zij zetten subtiele energie om in voor ons lichaam bruikbare energie.

Door de handen op de afbeelding te leggen van een optimaal werkend chakra, zal de energie via jouw handen binnen kunnen stromen en via de armen naar het hart stromen. Vandaar uit zal de energie doorstromen naar het desbetreffende chakra waar je de handen op hebt liggen en gaan herstellen. Zoveel als mogelijk is. Nu hoor ik je natuurlijk vragen: kan dat wel door zo simpel die oefening te doen? Maar ja; dat kan!! Je hoeft het alleen maar te proberen en je eens toe te staan dat je wat mag voelen. Het kan warm of koud worden, of het kan aanvoelen alsof er een rilling door je heen stroomt of dat het ergens zwaar of licht voelt in je lichaam. Alles is mogelijk. Misschien ervaar je in het begin nog niets, dat is mogelijk. Dat wil niets zeggen. Alleen maar dat je het nog niet bewust kunt worden. Dat komt misschien dan nog wel. Nu of enige tijd later.

Een andere mogelijkheid is om alle chakra platen op elkaar te leggen. Het is dan wel belangrijk dat je ze op de juiste volgorde legt. Dus je legt 1 op je schoot en daar boven op 2. Daar weer boven op de 3, enz. Let op! Niet door elkaar husselen. De chakra’s zitten in je lichaam ook niet gehusseld, dus goed op volgorde. Als je de aarde chakra (1) onderaan legt, en de kruin (7)  bovenop; waar dan de handen op liggen; stimuleer je de energie stroom vanuit de kruin (hoofd) naar beneden. Dit stimuleert het meer neerzetten in het aardse veld. Met andere woorden; de energie probeert ervoor te zorgen dat je als persoon meer kracht krijgt om bepaalde zaken te beginnen of beter of anders te doen. Want soms is het gewoon moeilijk om iets ten uitvoer te brengen.

Als je de platen andersom legt, stroomt de energie andersom. De kruin (7) op je schoot en het aarde chakra (1) bovenop; dan stimuleer je de energie stroom van beneden naar boven. Deze energie richting gaat beter stromen wat erin kan resulteren dat je meer bewust wordt. Als je met een probleem zit en je krijgt er geen zicht op; zal deze energie stroom je proberen duidelijk te maken waardoor het probleem is ontstaan of wat het je wilt vertellen.

Ik wens je veel oefen plezier.

Close Menu