Anny Thissen

Ik sta in mijn eigen kracht, 
Vol vertrouwen volg ik mijn eigen pad.

Welkom

Mijn naam is Anny Thissen. Ik ben gehuwd, moeder van 3 volwassen kinderen, gepassioneerd ondernemer en onverbeterlijke positieveling. Ik ben sinds 2008 fulltime werkzaam als Energetisch-, PNEI- en Orthomoleculair therapeut. Verder heb ik me op diverse deelgebieden nader gespecialiseerd.  Graag nodig ik je uit om onderstaande tekstjes te lezen om mij beter te leren kennen. Ook wil ik graag mijn opleidingen en studies met jou delen, dus klik gerust door naar de pagina ‘opleidingen & bijscholingen’.

De wortels van mijn passie

Mijn doel, mijn passie en mijn energie was sinds jongs af aan al volledig gericht op het genezen van mijn medemens. Zodra ik oud genoeg was om te gaan studeren, stond ik direct met mijn koffers klaar om te gaan. Deze keuze heeft ertoe geleid dat ik meer dan 20 fantastische jaren als verpleegkundige op de Intensive- en Medium care gewerkt heb in een regionaal ziekenhuis.  Tijdens deze periode zijn veel ziektebeelden de revue gepasseerd en is mijn medische kennis op een praktische manier getest en uitgebreid.

Toch voelde ik mij nog incompleet

Ondanks dat ik mijzelf helemaal kon verliezen in het verzorgen van mensen, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik iets miste. Een gevoel wat van binnenuit kwam en wat mij probeerde vertellen dat ik naar ‘iets anders’ op zoek moest gaan. Doordat mijn eigen gezondheid, en die van mijn gezin vaak te wensen over liet, ben ik op zoek gegaan naar oplossingen en antwoorden. Hierdoor ben ik achteraf gezien stapje voor stapje dichter bij mijn ‘ware zelf’, of noem het roeping, gekomen. 

Mijn leerweg & levensgenot

Ik ben dankbaar voor mijn medische kennis en welke deuren het al voor mij heeft geopend. Maar door open en eerlijk naar mijn eigen leven te gaan durven kijken, heb ik pas echt een 180°C draai kunnen maken. Waar ik vroeger zou vechten tegen een moeilijke situatie, vraag ik me nu af hoe het komt dat ik de nood heb mezelf te verdedigen. 

Vaak zijn onze emoties een grote drijfveer voor onze acties. Wanneer we onszelf leren kennen, leren we ook onze emoties herkennen en wordt de impact ervan niet meer als overweldigend ervaren. Ik heb deze weg jaren geleden bewandeld. Nieuw in alles en wereldvreemd in mijn eigen hoofd. Maar dit heeft mij de mogelijkheid gegeven om te gaan waar ik mijzelf zie staan. Om mijn ideale wereld te creëerden en te hervormen hoe ik maar wil. Dit wil ik ook voor jou, en dit bestaat ook voor jou. Maar jij hoeft dit niet alleen te ontdekken. Als jij door mij geholpen wilt worden, sta ik voor je klaar. Ik ben één telefoontje van je van je vandaan. 

Toen viel het allemaal op zijn plaats

Na een tijd twijfelen was het wel duidelijk dat ik  mijzelf in het diepe moest gooien om te ontdekken waar ik dan naar op zoek was en hoe ik de gezondheid van mij en mijn gezin kon verbeteren. Deze zoektocht heeft mij geleid naar het A.N.Z.N (Academie Natuurgeneeskunde Zuid Nederland) in Eindhoven, waar ik de HBO-opleiding voor Paranormaal therapeute met succes heb afgerond. Vanaf toen begon alles op zijn plaats te vallen, waardoor ik hongerig werd naar meer. Zo heb ik in 2016 & 2017  de HBO+ opleiding tot PNEI- en Orthomoleculaire therapeut met vreugde en succes behaald. 

Achteraf gezien passen alle onderdelen perfect in elkaar. Mijn medische achtergrond is hierbij een heel groot voordeel. Ik herken snel symptomen en ziektebeelden die niet kunnen wachten op behandeling. Maar ik weet nu ook dat er voor veel klachten of aandoeningen betere alternatieven bestaan dan belastende medicatie of zware behandelingen. Voor mij bestaat er niet één manier of oplossing, de kracht ligt volgens mij in de combinatie ervan.

De kracht van combineren

De kennis en technische snufjes van de medische industrie groeit wonderbaarlijk- en onvoorstelbaar snel. Toch vallen er nog steeds veel mensen buiten de boot als het gaat om het vaststellen van een (juiste) diagnose. Wanneer je te horen krijgt dat je ”moet leren leven” met je aandoening, kan de grond onder je voeten weg zakken. Gelukkig vinden deze mensen tegenwoordig gemakkelijker de weg in het alternatieve circuit en komen ze erachter dat er veel meer te genezen valt dan van tevoren te bedenken was. Daarom vind ik de samenwerking tussen het reguliere- en alternatieve circuit zo belangrijk. Ziekenhuizen sturen patiënten door naar mij die ‘niet te genezen’ of ‘uit behandeld’ zijn. En ik stuur mensen zonder twijfelen door wanneer ze behandelingen nodig hebben die ik ze niet kan aanbieden.

Een geheel

Een ding is voor mij heel belangrijk. Het mag vooral heel EENVOUDIG zijn. En juist omdat we niet altijd veel poespas nodig hebben, blijft het simpel en werkt het ook zo geweldig. De wereld is op dit moment met bijna alles moeilijk tot in detail, waardoor velen van ons zijn vergeten waar het in de essentie om gaat. Alles is en blijft 1 groot geheel, en waar we met zijn alle uit bestaan. Iedereen apart en toch onderling met elkaar verbonden. Net zoals ons lichaam, wat uit heel veel cellen, organen en systemen bestaat, kan niets bestaan zonder elkaar. Alles samen vormt een prachtig lichaam wat werkt, denkt, waarneemt en bewust kan worden. Deze mens leeft! Alles samen wordt een geheel, zo in het klein, zo in het groot. 

Interview met Anny

Anny haar passie en kracht is niet verscholen, niet te negeren en niet te onderschatten. Wanneer Anny zegt dat ze je wil helpen, zal ze zich met man en macht voor jou inzetten. Anny haar kennis reikt ver en ze blijft onvermoeibaar op zoek naar meer informatie. Zo blijft ze studeren en houdt ze de nieuwste ontwikkelingen in haar vakgebieden streng in de gaten. Een nieuwe cursus of interessante professor in het buitenland? Geen probleem. Anny springt in haar autootje en kachelt erheen. Want, zegt ze, ‘misschien vind ik daar de ontbrekende sleutels waarnaar ik op zoek ben’. Als ik zo mijzelf, mijn familie en mijn cliënten beter kan helpen, laat ik niets aan het toeval over. Actief op zoek naar antwoorden en mogelijkheden is volgens mij cruciaal voor een juiste behandeling en volledig herstel. 

Mijn hobby

Een van mijn hobby’s is het schrijven van verhalen en symbolieken. Deze symbolieken geven inzichten in situaties en kunnen je helpen om bepaalde knelpunten bij jezelf te leren begrijpen of anders te benaderen. Het draait allemaal om bewust wording. Bewust worden staat voor mij in mijn leven centraal. Bewust wording kan je veel brengen en je leven tot een rijker leven verheffen. 

Je gaat begrijpen waarom je soms tegen dezelfde zaken aan blijft lopen, of niet veranderd kunt krijgen. Of waarom je als gevoelig persoon in dat speciale gezin terecht bent gekomen. Dit tijdperk is het moment van verandering en eerlijk worden. In de eerste plaats eerlijkheid voor jezelf. Dat betekend dat je meer bewust zult, en moet gaan worden over wat je doet, hoe je denkt en wat je voelt. En alles is even belangrijk. Maar alleen bewust worden is niet voldoende.

Alles samen vormt een prachtig lichaam wat werkt, denkt, waarneemt en bewust kan worden. Deze mens leeft!

Want een bewustwording zonder een gekoppelde handeling; brengt geen verandering. Maar hoe kun je nu iets veranderen en toepassen in je leven op een zachte manier, zodat het inderdaad gaat veranderen. In de allereerste plaats is het dus heel belangrijk dat je leert begrijpen, wat de oorzaak is en wat het met jou en die ander doet. Daarnaast staan er in een ander hoofdstuk tal van kleine oefeningen die je zelf kunt gaan doen. Of kleine affirmaties (dit is een positieve zin) die je uit kunt spreken of denken. Want zelfs denken brengt verandering. Elke gedachte wordt waar. Of dit nu negatief of positief is. Of je dit bij jezelf al meteen waar kunt nemen hangt af van de mate van gevoeligheid en bewustzijn van dat moment. Zoveel te gevoeliger je bent, zoveel te meer ben je in staat te registreren wat het allemaal doet. Je kunt hierover meer lezen onder het kopje; gedachten en energie. En als je op een dieper en subtieler niveau wilt en durft te veranderen, kun je misschien een van de remedies gaan gebruiken. Ook deze geven veranderingen op een zachte wijze. Je kunt ze uitzoeken naar aanleiding van de foto of beschrijving. Welke plant of paddenstoel vind ik heel mooi en welke juist lelijk? Of je kijkt naar de kleuren van de chakra’s met hun symbolen en leest waar ze voor staan.

Alles heeft een betekenis. Ik zal proberen zoveel mogelijk in heldere en gemakkelijke taal te vertellen, wat het doet en hoe het werkt. Zodat je niet hoeft af te vragen hoe het komt en dat het “zweef” toestanden worden. Alles is heel aards, alleen anders. Anders omdat het een nieuwe manier van kijken is. Jij gaat zelf kijken wat voor jou waar is en wat niet. Vind jouw eigen waarheid. Dat is waar het om gaat.

Close Menu