yogalogo

gewichtscoach

Gezond op gewicht

In vakanties, op feestjes of jezelf gewoon eens laten gaan. Heerlijk genieten van een wijntje en lekker bordje eten. Misschien ook wat meer “onverantwoorde “ voedingsmiddelen genuttigd?
Moet af en toe kunnen zou je zo zeggen! Maar helaas blijkt dit voor velen niet zo makkelijk te werken.

Iedereen kent wel het verschijnsel dat het soms moeilijk is om een aantal kilo’s kwijt te raken. Kilo’s lichaamsgewicht die er in de loop van de tijd zo stiekem aan zijn gekomen. Dan hoor je ook nog heel vaak het bekende spreekwoord: ieder pondje gaat door het mondje! Maar is dat wel waar?

Het blijkt dat dit inderdaad niet waar is!! Volgens de laatste onderzoeken blijkt dat bij 50 % van de mensen met overgewicht, de oorzaak niet alleen in de voeding en lichaamsbeweging is te vinden. Natuurlijk is bewegen heel gezond en hoort dat erbij, maar is dit niet de enige oplossing tot gewichtsverlies. Sommige mensen worden zelfs al van de kleinste hoeveelheden voeding zwaarder en de kilo’s zitten er al weer aan. En al eet je nog maar zo weinig, je wordt alsmaar zwaarder. Een dagje met wat “foute” voeding kan al een toename geven van enkele kilo’s lichaamsgewicht. Je zou zeggen dat dit niet mogelijk is maar bij velen is dit helaas maar al te waar. Dat geeft dus ook zeker de nodige frustraties net zoals het bekende jo jo effect. Ben je eindelijk heel blij dat je na een lange periode van afzien en ontzeggen op gewicht staat, blijkt de weegschaal alweer enkele grammen in de foute richting uit te slaan. Zeker als je weer enigszins in het bekende oude patroon van eten terug schiet. Dan kunnen je haren recht overeind gaan staan en uit frustratie niet meer weten welke kant je op moet om op gewicht te kunnen blijven staan.

Maar de oorzaak bevindt zich vaak in een onderliggend probleem van het functioneren van ons fysieke lichaam. Want dat lichaam wil het wel doen maar kan het simpelweg niet.

Lees hieronder naar de mogelijke verschillende oorzaken.

 • Verkeerde voeding, voedingstekorten of te weinig water
 • Verminderd verzadigingsgevoel
 • Te weinig beweging
 • Verlaagde verbranding
 • Trage schildklier- en/of bijnieruitputting
 • Hyperinsulinemie
 • Insulineresistentie
 • Koolhydraatverslaving
 • Menopauze of andropauze
 • Gebruik van medicatie
 • Aangeboren problemen met suikerhuishouding
 • Last but not least; stress!!

Mogelijke oorzaken van jou overgewicht

Ik houd rekening met aangeboren problematieken en aandoeningen die vanuit het lichaam zelf ontstaan zijn, of door jou levensstijl. Te veel veel ongezonde producten nuttigen of het vermijden van alle groenten en fruit? Jaren lange ‘slechte’ gewoontes gaan je niet in de koude kleren zitten. Als je vervolgens niet (of heel moeilijk) kunt afvallen, is de oorzaak vaak in ons fysieke lichaam te vinden. Hieronder staan een paar veel voorkomende voorbeelden kort uitgelegd. Vraag me gerust voor meer informatie of een afspraak. 

Hyperinsulinemie

Wist je dat je een groter risico loopt op het ontwikkelen van diabetes type 2 als je al jaren last hebt gehad van hyperinsulinemie? Hyperinsulinemie is op een eenvoudige manier te meten door een bloedanalyse. Hyperinsulinemie of insuline resistentie ontstaat vaak door voeding, niet de hoeveelheden voedsel maar vooral draait het om wat- en hoe vaak je bepaalde voeding eet.

bijnieruitputting

Een andere oorzaak van overgewicht kan ook een bijnieruitputting zijn die misschien al jaren bestaat. En waardoor uiteindelijk de schildklier ook niet meer optimaal kan werken. Een gevolg zal toename zijn van je lichaamsgewicht.

Cholesterol

Een te hoog lichaamsgewicht geeft ook vaak een verhoogd cholesterol wat meestal door een probleem in je lichaam zelf ontstaat en niet door alleen een verkeerde voeding. Neem nu bijvoorbeeld het ei. Jaren terug werd hier ophef over gemaakt dat dit zo slecht zou zijn en de cholesterol zou laten stijgen. Maar een ei blijkt heel gezond te zijn en is juist nodig voor de juiste bouwstoffen voor het lichaam. En blijkt niets van doen te hebben met het verhogen van het cholesterol.

Vetten consumeren

De overtuiging dat je juist alle producten zo vetarm mogelijk moet eten en drinken wordt vaak als goedbedoeld advies doorgegeven. Want vet is slecht voor het lichaam.. toch? Ook dit is absoluut niet waar. Het gaat er juist om welk vet dat je eet en van de verkeerde vetten wordt je inderdaad dik. Neem bijvoorbeeld de olijfolie van de eerste persing of kokosvet. Deze vetten zijn de juiste vetten en zijn vooral nodig voor de opbouw van vele lichamelijke organen en systemen en hormonen. Als je dit nu allemaal zelf uit moet gaan zoeken, kan het een lastige klus worden.

 

 

Hoe kan ik jou helpen

De therapie die ik toe pas is erop gebaseerd om de stoornissen op te sporen en op te lossen. De voeding wordt bekeken en vanuit een nieuwe aanpak proberen we weer het lichaam zo gezond te krijgen dat het weer kan gaan verbranden, zonder dat het alles meteen weer op wil slaan als lichaamsvet. Hier wordt niet bedoeld; calorieën tellen. Het gaat erom wat je eet en niet hoeveel je eet.

Indien nodig kan een ondersteuning van een laboratorium met specifieke tests een mogelijkheid zijn. Heb je hulp nodig in het vinden van een gezonde balans van je lichaamsgewicht, wil je geen calorieën meer tellen of je onnozel sporten, maak dan een afspraak of neem contact met me op. Aarzel ook niet als je nog meer informatie wilt verkrijgen, Ik vertel je graag meer!

Klaar om de verandering in gang te zetten? Bel me dan vandaag nog op!

Krijg een volledig persoonlijke en aangepaste behandeling op basis van jou wensen en behoeftes. Aarzel niet en neem gerust eens contact met me op. Ik ben 1 telefoontje van je vandaan.

Een telefoontje is volledig vrijblijvend!

Close Menu