yogalogo

METHODIEKEN

Alle Leeftijden

Leren omgaan met emoties

Meestal leer- en kopieer je van je ouders of opvoeders. Wanneer zij zelf niet geleerd hebben hoe je met emoties om kunt en mag gaan, zou het voor jou ook moeilijk kunnen zijn. Door eenvoudige oefeningen en bewustwording, zul je in staat zijn om dit zo soepel mogelijk te leren en uit te voeren.

Zelfbeeld en denkproces

Het denken staat bij de meeste mensen niet meer stil. Ze kunnen niet of nauwelijks meer afschakelen. Niet zelden zijn zij zich ook niet meer bewust van wat ze allemaal denken. Vaak hebben ze negatieve gedachtepatronen van zichzelf of zijn ze aangeleerd om alleen maar naar die ander te kijken, of daar een oordeel over te hebben. Door te leren naar jezelf te kijken en wat je zoal denkt gaan de bewustwording je helpen om rustiger en zachter naar jezelf te gaan kijken, en die ander te laten voor wat het is. Eenieder heeft recht op zijn eigen processen en niemand kan tot zijn eigen geluk worden gedwongen.

Leren omgaan met familieproblematiek

heb je het gevoel dat je niet bij het gezin thuishoort of je niet mag zijn wie je bent? Handreikingen, inzichten in de bestaande situatie, oefeningen en visualisaties zijn methoden om sterker in je schoenen te komen staan. Totdat je uiteindelijk zelf kunt zien dat ook jij een fijn mens bent.

(jonge) kinderen

Hoog-gevoelige kinderen

Tegenwoordig zijn er veel kinderen die het heel moeilijk hebben hier op aarde vanwege hun fijnegevoeligheid. Zij zien, voelen en weten vaak veel meer dan de meeste volwassenen. Zij kunnen zich ook vaak iets van vorige levens herinneren en deze ook zo uiten. Zij hangen als het ware nog een stukje in het universum en voelen zich daar heel goed thuis. Zij registeren de kosmische energie als een soort thuis. Ze voelen de kosmische liefde en willen daar nog geen afstand van doen. Toch zijn ze hier nu geboren met als doel zich te verbinden met de aardse energie en materie. Dat zij zichzelf mogen zijn zoals ze zijn. Met hun specifieke eigenschappen en gevoelens.

Dit geeft echter in het begin vaak (vele) problemen in het gezin en de omgeving. Ook op school kunnen deze problemen zich manifesteren. De kinderen stuiten vaak op onbegrip en ongeloof, waardoor zij heel gemakkelijk in een negatieve spiraal terecht kunnen komen. Dit geeft weer extra aanleiding om boos, agressief of verdrietig te worden, kortom zich te verzetten.

Behandeling

Deze therapie is erop gericht om het kind een veilig gevoel te geven hier op de aarde. Dat het zichzelf mag zien als een positief en speciaal mens. Vervolgens het kind te leren met zijn eigen gevoeligheid om te gaan en zich hiervan bewust te worden. Dat dit een gave is in plaats van een last. Dat het kind zich thuis gaat voelen hier op de aarde en tussen de mensen.

Voor de ouders is het belangrijk dat zij hun kind beter leren begrijpen en daardoor sneller begrijpen hoe zij hun kind kunnen steunen en zelfzekerder maken. Voor dit proces bestaan veel oefeningen die zelfs voor de allerkleinsten grote resultaten behalen. Wanneer er bij uw kind(je) bepaalde stofjes ontbreken die de juiste fysieke processen verhinderen, zullen we uiteraard samen bekijken hoe we deze zullen aanvullen.

Overleg met leerkrachten

In onderling overleg is het mogelijk dat ik ook rechtstreeks voorlichting geef aan leerkrachten van de betreffende basisschool zodat ook zij gaan begrijpen hoe het hooggevoelige kind begeleid kan worden zodat het voor allen een fijner leven wordt. 

Lees meer

Klik hieronder op de knop om meer te lezen over de verschillende behandelvlakken. Herken jij jezelf hierin? 

Close Menu