yogalogo

Soorten therapiën

Je wilt graag meer energie, een betere nachtrust, afkomen van die vervelende hoofdpijn of verlost worden van je langdurige ziekte. Maar hoe? Welke methodes zijn het beste voor jou of voor jou kind(eren)? Hoe weet je eigenlijk wat voor jou het beste is? Het antwoord op deze vragen is lastig om te vinden omdat er simpelweg geen standaard oplossing bestaat. Ieder mens is anders, waardoor iedere aandoening zeer persoonlijk behandeld hoort te worden. 

Daarom biedt Praktijk De Veenpluis een unieke combinatie van kennisgebieden aan, waardoor je niet meer hoeft te kiezen.  We halen het beste van de verschillende therapieën naar voren en testen wat voor jou belangrijk is. Hierbij bied ik energetische, orthomoleculaire-, Psycho-Neuro-Endocino-Immunologie (PNEI)- en  Endorfine en ADHD therapie aan. Om meer informatie te verkrijgen over de specifieke eigenschappen van de aangeboden methodes nodig ik je uit om me per mail of telefoon te contacteren. 

mitchell-griest-715446-unsplash

Energetische Therapie

Energetische therapie behandelt de samenhang tussen het fysieke lichaam, emotionele-, mentale- en spirituele aspecten. Hierbij zijn bijvoorbeeld de technieken ‘magnetiseren’ & ‘psychometreren’ onderdeel van de behandelingen. 

Magnetiseren: zoals magneten werken, zo werkt ook het magnetiseren. Het toevoegen of eruit trekken van energie via de handen zorgt er voor dat er opnieuw een betere balans kan ontstaan en blokkades kunnen oplossen.

Psychometreren: invoelen in iemands energie, zowel fysiek als ook energetisch. Dit is mogelijk op een persoon, dier, plant, foto als ook op een voorwerp. Het vertelt wat over de persoon of over de persoon die het voorwerp in zijn bezit heeft gehad. Alle goede maar ook vervelende ervaringen worden omgezet in een vorm van energie die hierna opnieuw te beleven is.

alex-loup-392620-unsplash

Orthomoleculaire Therapie

Sommige klachten of ziektes ontstaan doordat onze cellen niet de juiste-, of onvoldoende voedingstoffen binnen gekregen hebben. Doordat het lichaam voedingstoffen via andere kanalen in het eigen lichaam probeert te zoeken, neemt het cruciale voedingstoffen weg die eigenlijk voor andere lichamelijke functies bestemd waren. Zo kan er een disbalans ontstaan op meerdere locaties in je lichaam, die jou eigenlijk verder van de optimale situatie afdrijven.

Met deze behandelmethode voorzien we de uitgeputte lichaamscellen opnieuw van zijn hard verdiende optimale voedingsstoffen, waardoor het lichaam in staat zal zijn om zichzelf te herstellen. 

robina-weermeijer-1654267-unsplash

Psycho- neuro- endocino- Immunologie Therapie

Psycho-Neuro-Endocino-Immunologie wordt veelal verkort tot PNEI-therapie. Hierbij bekijken en behandelen we  de relaties en communicaties tussen het centrale zenuwstelsel (brein), het endocriene systeem (hormoonstelsel) en immuunsysteem. 

Deze methode geeft ons inzichten in de werking van jou neurotransmitters. Deze neurotransmitters zijn communicatiestofjes die van essentieel belang zijn voor het samenwerken van de verschillende systemen in ons lichaam. 

Deze neurotransmitters zorgen in de ideale situatie voor een goede lichamelijke- en mentale fitheid, vast slaappatroon, sterk immuunsysteem, gebalanceerde hormoonproductie, sterk geheugen, goede concentratie en focus. 

Als PNEI opgeleide therapeut kan ik volgens een zeer specifieke vragenlijst onderzoeken waar jou neurotransmitters aan het spartelen zijn om boven water te blijven. Om hier vervolgens een behandelplan voor samen te stellen.

aaron-burden-FHWgqOniOSY-unsplash

Endorfine Herstelplan

Het endorfine systeem is een systeem wat zichzelf reguleert en onze geestelijke en lichamelijke gezondheid onderhoud. Indien we weinig stress ervaren, is dit systeem in staat om belonende stoffen te activeren en daarna weer terug te keren tot de rust stand. Dit is een basis systeem. Als je echter voortdurend in stress leeft en je zelf gaat belonen met activerende stoffen zoals suiker, pizza, alcohol, drugs, sigaretten enz., zal dit systeem steeds meer verstoord raken, met toenemende stress als resultaat.

Dit is een toestand die je vanaf conceptie al gratis en voor niets meekrijgt. Als je ouders een niet optimaal werkend endorfine systeem hadden, is de start van jouw endorfine systeem ook niet optimaal, en zal met een beetje pech verder afnemen. Je bent dan minder tot niet meer in staat om goed met stress om te gaan; raakt sneller verslaafd aan voeding of andere verslavende middelen; kunt niet meer je hoofd rustig houden; slaapt slechter en je ontwikkeld diverse fysieke en geestelijke aandoeningen. Je kunt hierdoor (meer) allergisch gaan reageren op voedingsmiddelen of chemicaliën. In principe op elke stof die er is. Het genetische materiaal is vaak aangedaan door toxines vanuit het milieu en werkt beperkend door naar je gezondheid. Door niet alleen naar de klachten te kijken maar naar de oorzakelijke verstoringen van het endorfine systeem, ben je in staat om deze beperkende oorzaken op te lossen.  

Je kunt zelf controleren of jouw endorfine systeem nog goed werkt middels de vragenlijsten van BrainQ. De koppeling is via de site gemaakt en is totaal anoniem. Niemand die jouw antwoorden en uitslagen kan zien. Zou je graag dit systeem willen herstellen, dan sta ik tot je beschikking. Neem dan even contact met me op via telefoon of e-mail.

annie-spratt-743658-unsplash

Holistische Therapie

Holistische Therapie: deze vorm van therapie bekijkt het gehele mensbeeld. De interacties tussen het lichaam en de geest. Wat je van jezelf denkt of vind en hoe dit zijn effect heeft op het functioneren van het fysieke lichaam met al zijn organen en systemen. Bewust worden waar je mee bezig bent, voelen wat het met je doet en hoe je het kunt gaan verhelpen. Je krijgt vele inzichten in jezelf als persoon en vele handreikingen met doorgaans eenvoudige oefeningen om de balans te herstellen. Deze vorm is er meer op gericht om de energiestroom te herstellen.

Op deze site vind je ook veel informatie over de werking van chakra’s en de ontwikkelde Veenpluis remedies en Chakra remedies.

Hoe kan ik jou helpen?

Dankzij mijn uitgebreide medische kennis en jaren lange ervaring als Medium- & Intensive care verpleegkundige in een regionaal ziekenhuis, bevind ik mij in de ideale positie om de medische- met de alternatieve geneeswijze te combineren. Ik geloof dat ons lichaam door middel van natuurlijke hulpmiddelen en behandelingen een fantastisch zelf-helend vermogen bezit. Maar ik geloof ook dat de gevorderde kennis en ontwikkelingen in de medische wereld onmisbaar zijn voor een volledige en accurate behandeling. Dankzij mijn medische achtergrond en constante bijscholingen ben ik ook BIG-Geregistreerd.  Het combineren van deze twee werelden heeft mijzelf, mijn familie en mijn cliënten al bijzondere resultaten opgeleverd. Daarom kan ik ook (indien gewenst) met uw huidige behandelend arts, psycholoog of andere genezer overleggen voor een optimaal gecombineerd behandelplan. 

Close Menu