Keel. Openheid en eerlijkheid.
Dit chakra staat voor de kleur blauw. Staat voor openheid, communicatie, inspiratie, woordbewustzijn, mentale energie.

De remedie zal jou in staat stellen om gemakkelijker de waarheid uit te spreken. Onafhankelijkheid. Door gebrek aan kracht lukt het niet om voor jezelf te gaan spreken. Omdat hier consequenties aan vast zitten slik je liever alles in. Je leeft temidden van al je vervelende en nare herinneringen zonder deze los te kunnen laten. Je bent niet in staat om de echte werkelijkheid te zien. Jouw beperkte visie staat niet open voor andere zienswijzen. Dit kan desastreus uitpakken. Je zit vast in de beperkende structuur dat je het gevoel hebt om aan alle verplichtingen te moeten voldoen. Helaas zul je door deze visie hier ook altijd wat voor terug verwachten. Als dit niet gebeurt zul je in boosheid en verwijten kunnen schieten.
Angst voor het alleen zijn. Keel- en nekklachten, spraakstoornissen. Problemen met de schildklier of problemen met de tanden of tandvlees. Problemen met de luchtpijp of ademhaling.
Gehoor problemen. Pijnlijke schouders.
Als het keelchakra goed ontwikkeld is zal het ook mogelijk zijn om goede vriendschappen te laten ontstaan en een sociaal leven te leiden.

Close Menu