Visolie – feiten en fabels

Informatieavond visolie-Feiten en fabels

Geïnteresseerd? Laat het me even weten via info@deveenpluis.nl. Opnieuw te plannen.

Voel je vrij om je aan te melden voor de GRATIS informatieavond over visolie. Vele aspecten komen aan bod, waarbij je ook meer dan genoeg tijd hebt om mij vragen te stellen. De deur staat open vanaf 19:15 uur en de avond start om 19:30 uur, deze avond duurt ongeveer 2 uurtjes. Let op! Er zijn per avond enkel 11 plaatsen beschikbaar. 

Omega 3

De meeste mensen hebben wel eens gehoord dat het zo gezond is om extra visolie te slikken. Visolie; oftewel omega 3, is een vetzuur wat essentieel is. Het lichaam kan het niet zelf maken en we zijn afhankelijk voor de opname via onze voeding. Dit vetzuur is voornamelijk te vinden in vette vis, waarbij het ons lichaam helpt om de ontstekingen te remmen of oplossen. Toch krijgt het overgrote gedeelte van onze bevolking niet voldoende van omega 3 vetzuren binnen.

Omega 6

Dan hebben we ook nog de omega 6 vetzuren, deze werkt samen met de omega 3. Het gaat niet alleen om de individuele vetzuren, maar over de juiste verhouding tussen deze vetzuren. De omega 6 kan ontstekingen namelijk aanzetten wanneer we te weinig (of geen!) omega 3 binnen krijgen, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor onze gezondheid. Onze dagelijkse voeding zit vol met omega 6, maar bevat nagenoeg weinig omega 3.

Je voelt het gevolg waarschijnlijk al aankomen; velen van ons zitten met laaggradige ontstekingen door ons hele lichaam heen, die we helaas ook niet opmerken. Dit is ongezond en bevordert onze gezondheid zeker niet. Om dit proces om te keren hebben we dus echt onze omega 3 vetzuren hard nodig.

Oplossing bij de hand

We kunnen ons lichaam heel goed helpen door dagelijks een bepaalde hoeveelheid omega 3 in te nemen. Er zijn een aantal sterke Noorse zeelui die voor ons de verse vis vangen, en deze direct verwerken zodat er geen omega’s verloren gaan. En gelukkig gaan we ook zeer verantwoord en voorzichtig om met onze vissen, want we gebruiken enkel de vis-elementen die normaal gesproken als afval beschouwd zouden worden! Dat zou ontzettend zonde zijn, maar op deze manier kunnen we er dankbaar gebruik van maken zonder verspilling of extra visvangst.

Goeie of slechte visolie?

Er zijn verschillende kenmerken waaraan je hele goede, of juist hele slechte visolie aan kunt herkennen. Denk aan geur, smaak en oprispingen na het innemen. Ben je nieuwsgierig, vraag me dan gerust meer! Of schrijf je direct in en verzeker jezelf van een plaatsje. 

Laat je ervaring met visolie horen

    Leave a Reply

    Aanmelden via
    Share on facebook
    Share on twitter
    Close Menu