Maagzuurklachten? Lees hier meer!

Maagzuurklachten? Heb ik een over- of onderproductie van maagzuur?

Wanneer we maagzuur voelen branden in de keel en een slechte smaak in de mond hebben tijdens of vlak na het eten, denk je waarschijnlijk direct aan het nemen een maagzuurremmer. Maar hoe zeker zijn we dat deze symptomen het gevolg zijn van teveel maagzuur??

In de meeste gevallen produceert onze maag TE WEINIG maagzuur, en verergeren we onze klachten door naar maagzuurremmers te grijpen. Door onze maag te belasten met een maagzuur-remmer, moet hij nog harder werken om aan de nodige hoeveelheid maagzuur te komen. Ik heb een aantal handige, goedkope en makkelijke oplossingen voor jou bij de hand.

Wat doet maagzuur en hoe werkt het?

De maag hoort genoeg maagzuur te produceren en voldoende zuur te zijn om zo de aanwezige slechte bacteriën te doden. Maar het helpt ons ook om het voedsel te bewerken zodat het goed verwerkt- en opgenomen kan worden door onze darmen. 

Bij voldoende maagzuur sluit het klepje naar de slokdarm goed af, waardoor de slokdarm beschermd wordt tegen terugvloeiend maagzuur. Wanneer we te weinig maagzuur produceren, kan het maagklepje zijn werk niet goed doen en loop je risico op het terugvloeien/oprispingen van maagzuur. Wanneer je langdurig last hebt van opkomend maagzuur, kan je slokdarm chronisch ontstoken raken. Het is voor jou heel vervelend om continu rond te lopen met een geïrriteerde slokdarm, maar het heeft nog meer schadelijke gevolgen voor de lange termijn.

Handige, makkelijke en goedkope oplossing

Er zijn tal van makkelijke en goedkope oplossingen om je lichaam te helpen dit probleem op te lossen. Een daarvan is appelazijn. Gewoon te koop in bijna elke supermarkt. Dit natuurlijk product is zuur en zal de PH-waarde van je lichaam helpen ondersteunen en bevorderen. Je kunt er met een gerust hart mee starten, waarbij je 1- tot 2 keer per dag voor elke maaltijd 1- tot 2 theelepeltjes biologisch appelazijn in een kopje (warm) water kunt drinken. Houd het een paar weken vol, en voel wat het met je lichaam doet. Je spijsvertering en stoelgang zal hoogstwaarschijnlijk een normaler patroon en textuur krijgen en klachten zullen verdwijnen.

Mocht je meer last krijgen van brandend maagzuur, verminder dan de dosis en de frequentie van de appelazijn. Ga naar bijvoorbeeld naar 1 theelepeltje appelazijn voor 1 keer per dag, en bouw het langzaam weer op.

Een oogje in het zeil houden

Indien je klachten niet vanzelf verdwijnen zou er nog wat anders kunnen afspelen in je maag of spijsverteringsstelsel. Ik adviseer je dan graag om niet zelf verder te dokteren en mij even telefonisch te contacteren. We zullen dan specifiek op jou klachten en symptomen onder de loep nemen en jou zo verder helpen. 

Close Menu