Wortel Chakra. Terug naar de basis.
Dit chakra staat voor de kleur rood. Aarde. Lichamelijke energie, en vitaliteit. Geur. Dit chakra voedt lichaam, ziel en geest.

Heel sterke aarde reiniger. Deze remedie staat voor de basis, de wortel. De remedie is bedoeld voor de zeer gevoelige personen die niet meer in staat zijn hun fysieke lichaam te voelen of hier niet mee om kunnen gaan. Met beide benen op de grond komen te staan, de persoonlijkheid kan rustig aan verder ontwikkelen. Bij zwakke enkels/ knieën/ benen.
Is openend. Werkt bij neusbijholte ontstekingen. Tegen spit en onderrugklachten. Bij slechte of gestagneerde afvoer van de lymfe of bloed. Bloeddruk en bloedsomloop worden gestabiliseerd.
Bij spijsverteringsproblemen, darmklachten of anders zins.
Tegen stress.

Als je voortdurend moe bent omdat je tegen jouw lichaam of tegen de aarde aan het vechten bent. Indien je niet meer met je eigen gevoelens weet om te gaan, kunnen angsten zich ontwikkelen omdat alles om je heen niet meer veilig aanvoelt. Indien het wortelchakra onvoldoende functioneert, kan dit aanleiding geven tot het ontwikkelen van allergieën.
De botten geven de stevigheid aan het fysieke lichaam. Deze remedie geeft je stevigheid en zorgt ervoor dat je met beide benen op de grond komt te staan. Geneest aandoeningen aan de botten en gewrichten.
Emotioneel kan zich dit gaan uiten in een depressie of gebrek aan zelfvertrouwen.

Close Menu