Toelichting & gebruik v/d remedies

‘De Veenpluis Remedies’ zijn door mijzelf ontwikkeld en samengesteld. De werking is intensief, specifiek doelgericht en afgestemd op de functies en thema’s zoals beschreven in de productcategorieën. De werking is met name gericht op het herstellen van de balans en de bewustzijnsverruiming van de cliënt.

Aanwijzingen voor het gebruik van ‘De Veenpluis Remedies’.

In dit hoofdstuk geef ik enkele aanwijzingen en tips om de effectiviteit van de remedies optimaal te kunnen benutten. De remedies zijn gemaakt onder begeleiding van de aartsengelen.
Het stockflesje, ofwel het moederflesje, bevat een hoge dosering van de remedie. Aangezien de remedies een hoog trillingsgetal bevatten kunnen zij snel en effectief hun werking doen. Het is daarom aan te bevelen om alleen in acute situaties de remedies puur te gebruiken. Met een maximum van 5 druppels in enkele minuten tijd.
Standaard dosering is 1 tot 4 druppels (maximaal) per 30 cc in een mengsel van bronwater met cognac. Het is echter toegestaan enkele remedies samen te voegen in een doseer flesje voor de cliënt. Ook hier is het maximale aantal van verschillende remedies vastgesteld op 5. Als er gekozen wordt om toch meer dan 5 remedies samen te voegen kunnen er reacties optreden die voor de cliënt als heftig ervaren worden. Omdat er altijd inzichten ontstaan kan het zijn dat de cliënt overspoeld wordt met bewustwordingsprocessen en deze niet meer in perspectief kan plaatsen. Dat deze reactie niet gewenst is moge duidelijk zijn.

Als het doseerflesje van de cliënt gereed is, is het mogelijk dat er een vergrote behoefte ontstaat om vaker de druppels te nemen. De standaard dosering is 3 x per dag 4 druppels. De eerste dagen na de start van de remedie kan het zijn dat de cliënt continu behoefte heeft om de 4 druppels te nemen. Dit is wel toegestaan. Je kunt zelfs elke 5 minuten 4 druppels nemen; net zolang totdat de behoefte gestild is.Meestal gebeurt dit enkele dagen na aanvang van de remedie. Je kunt dan overgaan op 3x per dag 4 druppels. Het geeft niet als het flesje binnen 3 dagen al leeg is. Ook als je de eerste dagen niets voelt zullen er zich onbewuste veranderingen voordoen. Het is dan op zo’n subtiele en zachte manier dat dit niet als een belemmering ervaren wordt. Over het algemeen is de meest voorkomende lichamelijke reactie koude. Het lichaam of een lichaamsdeel kan zo intens koud aanvoelen dat het lijkt alsof je in een diepvries staat. Deze kou is de geblokkeerde energie die zich langzaamaan meldt om gevoeld te worden en die vervolgens los gelaten kan worden. De geblokkeerde energie is altijd al aanwezig geweest maar je bent je er nog nooit bewust van geworden. Het is mooi dat dit op zo’n subtiele manier ervaren kan worden. Van deze kou kun je ook niet meer ziek worden. Het lost op en verlaat het lichaam. Een andere wijze is dat je tijdelijk wat meer emotioneel zult worden. Deze emoties hebben ook altijd al in het lichaam vast gezeten. Nu krijgen zij de tijd en de ruimte om los te komen en te verdwijnen. Dit proces heet zo netjes LOS LATEN. Het mag duidelijk zijn dat dit een zachte manier is om opgepotte zaken ruim baan te geven en op te lossen.

Voor het gebruik van de druppels eerst even met het gesloten flesje zachtjes schudden/bewegen. Dit heeft ook een betekenis. Het bootst namelijk de waterval na. Een waterval komt van hoog, valt diep en maakt alles zachtjes los wat onder op de bodem vast zit. Hierna komt het rustig naar de oppervlakte drijven zodat het afgevoerd kan worden. Dit zelfde ritueel wordt fysiek nagebootst door het flesje te schudden/bewegen. De remedie komt hierdoor als een waterval jouw systeem in en maakt alles los wat nog vast zat zodat het via nieren en andere organen uitgescheiden kan worden. Het kan zijn dat je de eerste dagen een andere geur ruikt van je urine of ontlasting. Dit komt omdat de afvalstoffen uitgescheiden worden. Dit is van korte duur, waarna het weer herstelt en normaal gaat ruiken. Vanwege het afvoeren van afvalstoffen is het raadzaam om voldoende water te drinken en het lichaam de kans te geven alle afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Voor personen voor wie het moeilijk is om water te drinken de volgende tip. Bij elke slok water die je drinkt mag je denken dat dit gebeurt uit zachtheid voor jezelf. Als je moeilijk met je eigen emoties om kunt gaan is het altijd moeilijk om water te drinken. Emoties zijn holistisch gezien immers water. En juist hier is de bescherming tegen ontstaan want je wil niet meer verder gekwetst worden door al die emoties. Door ook hier weer in zoveel mogelijke zachtheid voor jezelf te werken, zal de verwerking ook in een zo zacht mogelijk proces bij je door zetten. Bij twijfel altijd een arts raadplegen. De remedies zijn een ondersteuning en zeker geen medicatie.

Close Menu