Homepage Peat Pamba

Hallo lieve mensen.

Welkom op de site van Peat Pamba. Peat Pamba is vertaald: De Veenpluis.  Op deze site staat alles wat ik tot nog toe heb gedaan met al mijn hobby’s. Deze hobby’s vallen nu eenmaal niet onder een beroepsorganisatie. Omdat ik hier heel helder in ben en geen vermenging wil met mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut, heb ik deze alternatieve site laten maken.

Foto Anny- 06-10-18 Rev0Mijn naam is Anny Thissen. Mijn werk en hobby’s zijn mijn grote passie. Daar kan ik fulltime met veel liefde en energie mee bezig zijn. En een ding is voor mij  heel belangrijk. Het mag vooral heel simpel zijn. En juist omdat het zo simpel of gemakkelijk is, werkt het ook zo geweldig. Zoveel te simpeler als het is, zoveel te dieper kan het gaan doorwerken. In het begin kun je je zelfs af gaan vragen of het zo simpel wel kan zijn? Ja, dat kan en doet het ook!!  De wereld is op dit moment immers in alles snel en bijna in alles heel erg moeilijk en tot in het detail. Hierdoor zijn de meesten van ons vergeten waar het in de essentie om gaat. Dat alles een groot geheel is en dat we met zijn allen uit dit hele grote geheel bestaan. Ieder apart en toch onderling met elkaar verbonden. Net zoals dat ons lichaam uit heel veel cellen en losse organen en systemen bestaat, kan niets los leven zonder elkaar nodig te hebben. En alles samen vormt het een lichaam wat werkt, voelt en denkt en waarneemt. En bewust kan worden. Deze mens leeft!!! Alles samen wordt een geheel. Zo in het klein, zo in het groot.

Een van mijn hobby’s is het schrijven van verhalen en symbolieken. Deze symbolieken geven inzichten in situaties en kunnen je helpen om bepaalde zaken te gaan begrijpen of anders te leren gaan zien. Met andere woorden: je gaat meer BEWUST WORDEN. Bewust worden staat voor mij in mijn leven centraal. Bewust worden, zal je veel brengen en je tot een rijker leven verheffen.

Je gaat begrijpen waarom je soms tegen dezelfde zaken aan blijft lopen of niet veranderd kunt krijgen. Of waarom je als gevoelige persoon in dat speciale gezin terecht bent gekomen.

Dit tijdperk is het tijdperk van veranderingen en eerlijk worden. In eerste plaats eerlijk worden voor jezelf. Dat betekent dat je meer bewust zult en moet gaan worden, wat je doet, hoe je denkt en wat je voelt. En alles is even belangrijk. Maar alleen bewust worden is niet voldoende. Want een bewustwording zonder een gekoppelde handeling; brengt geen verandering. Maar hoe kun je nu iets veranderen en toepassen in je leven op een zachte manier, zodat het inderdaad gaat veranderen. In de allereerste plaats is het dus heel belangrijk dat je leert begrijpen, wat de oorzaak is en wat het met jou en die ander doet. Daarnaast staan er in een ander hoofdstuk tal van kleine oefeningen die je zelf kunt gaan doen. Of kleine affirmaties (dit is een positieve zin) die je uit kunt spreken of denken. Want zelfs denken brengt verandering. Elke gedachte wordt waar. Of dit nu negatief of positief is. Of je dit bij jezelf al meteen waar kunt nemen hangt af van de mate van gevoeligheid en bewustzijn van dat moment. Zoveel te gevoeliger je bent, zoveel te meer ben je in staat te registreren wat het allemaal doet. Je kunt hierover meer lezen onder het kopje; gedachten en energie. En als je op een dieper en subtieler niveau wilt en durft te veranderen, kun je misschien een van de remedies gaan gebruiken. Ook deze geven veranderingen op een zachte wijze. Je kunt ze uitzoeken naar aanleiding van de foto of beschrijving. Welke plant of paddenstoel vind ik heel mooi en welke juist lelijk? Of je kijkt naar de kleuren van de chakra’s met hun symbolen en leest waar ze voor staan.

Alles heeft een betekenis. Ik zal proberen zoveel mogelijk in heldere en gemakkelijke taal te vertellen, wat het doet en hoe het werkt. Zodat je niet hoeft af te vragen hoe het komt en dat het “zweef” toestanden worden. Alles is heel aards, alleen anders. Anders omdat het een nieuwe manier van kijken is. Jij gaat zelf kijken wat voor jou waar is en wat niet. Vind jouw eigen waarheid. Dat is waar het om gaat.

Ik wens je veel lees, kijk en geniet plezier.

Anny Thissen

Ps: voor al mijn werkzaamheden als therapeut zie: www.deveenpluis.nl