Wie ben ik

Mijn naam is Anny Thissen. Ik ben fulltime werkzaam als Energetisch-, PNEI-, Orthomoleculair therapeut.

Voordat het echter zover was, is er heel wat aan vooraf gegaan. Mijn basis is gelegd  als jong kind. Doordat ik altijd heel gevoelig ben geweest ving ik meer op uit  mijn omgeving dan mij toen lief was. Dit heeft me tijdens een groot deel van mijn  leven nogal wat problemen bezorgd. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal was het vaak erg zwaar en mijn gezondheid liet toen vaak te wensen over.

Mijn grote passie als tiener was om als verpleegkundige voor de zieke medemens te zorgen. In totaal heb ik zo’n 20 jaar als verpleegkundige op een intensive- en medium care afdeling gewerkt in een regionaal ziekenhuis. Deze periode heeft ervoor gezorgd dat mijn medische achtergrond stevig getest werd en er zijn vele ziektebeelden de revue gepasseerd. Nu is mijn medische achtergrond een groot voordeel, omdat ik vaak snel kan doorzien of een klacht op mijn eigen manier te verhelpen is, of dat het reguliere circuit een uitkomst moet bieden. Natuurlijk is het zo dat beide vormen voor mij heel goed samen kunnen.

Helaas is het tegenwoordig vaker zo dat de patiënt vanuit het reguliere circuit naar huis gestuurd wordt met de mededeling dat hij of zij maar met zijn of haar klacht moet leren leven. Of dat er gewoonweg geen diagnose te stellen is, ondanks diverse (mogelijk vage) klachten. Deze mensen vinden tegenwoordig veel gemakkelijker de weg in het alternatieve circuit en komen er vaak achter dat er toch nog veel meer te halen valt dan van tevoren te bedenken was.

Er is een periode geweest waarin ik veel weerstand heb gehad tegen mijn paranormale gaven. Zoveel te meer weerstand er was, des te meer kwam het als een boemerang terug. Toen ik dus eenmaal had besloten om hieraan toe te geven, kwam er rust en vooral VEEL duidelijkheid over mijn eigen gemoedstoestand en de situatie waarin ik verkeerde. Mede daarom heb ik een hbo-opleiding gevolgd aan de A.N.Z.N. (Academie Natuurgeneeskunde Zuid Nederland) te Eindhoven, die ik met succes en diploma heb afgesloten; zodoende kon ik mijn inmiddels grote passie verder ontwikkelen. In mijn streven om bij te blijven in de ontwikkelingen van deze tijd, heb ik recent (2016-2017) een studie met succes afgerond tot PNEI- en Orthomoleculair therapeut.

Het bewustzijn verruimen staat voor mij op een hoge plaats, echter is tegenwoordig meer in balans met ook de behoeften van het fysieke lichaam. Want alleen het verhelpen van fysieke klachten middels magnetiseren blijkt onvoldoende. Als je de tekorten van het fysieke lichaam niet aanvult of hersteld, kan het lichaam eenvoudigweg niet herstellen. Het wil wel maar kan het niet. Aangezien onze voeding tegenwoordig helaas vaak voorzien is van pesticiden en herbiciden moet ons lichaam veel harder werken om deze vervuilingen ongedaan te maken. Daar komt nog bovenop dat groente en fruit doorgaans al minder vitamines en mineralen bevatten dan enkele jaren geleden. Vele onderzoeken tonen dit gegeven helaas aan. Als de groente en fruit zelf al minder vitaminen en mineralen bevat, zal de mens dus meer moeten eten (normaal of biologisch) om aan de basishoeveelheden per dag te kunnen voldoen. Via Pubmed, een zoekmachine voor wetenschappelijk onderzoek, zijn meerdere onderzoeken tegenwoordig te vinden. Link naar Pubmed

 

Opleidingen:

PNEI en Orthomoleculair therapeut                                                                                       De PNEI-opleiding behandeld het wetenschappelijk verband tussen het gedrag, het brein, het zenuwstelsel, het immuun systeem en de hormonen binnen het menselijk lichaam.

Een korte toelichting:                                                                                                                      Deze systemen werken allemaal samen. Zij kunnen elkaar beïnvloeden en reageren op elkaar. Als een systeem uit balans raakt, kan dat gevolgen hebben voor een of meerdere andere systemen. Het lichaam zal dan alles in het werk stellen om de balans te herstellen. Wij zijn als mens EEN GEHEEL. Niet alleen een darm, zenuwstelsel of baarmoeder, maar echt alles werkt samen. Het is als therapeut de kunst om zoveel mogelijk te kijken naar het grote geheel, naar de systemen zoals boven genoemd. Zorgen dat deze systemen weer in balans samen gaan werken en middels positieve genezing kunnen gaan herstellen. Wij leven tegenwoordig heel intensief en vergen heel veel van ons zelf en ons lichaam. Vaak wordt dit ook verwacht vanuit onze omgeving. Dat leidt tot een groot verbruik van voedingstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Indien het verbruik groter is dan wat er aan voedingstoffen binnenkomt, ontstaat er een tekort. Niet zelden veroorzaakt dit tekort een disbalans in een of meerdere systemen. Het is alleen een kwestie van tijd, voordat het lichaam ergens een signaal afgeeft en er klachten kunnen ontstaan. Soms lichte maar na verloop van tijd vaak ook toenemende klachten. Het lichaam heeft dus voldoende gezonde voeding nodig. Door het grote aanbod en vooral de vaak misleidende boodschappen, zien vele mensen door de bomen het bos niet meer. Verder worden er helaas nogal wat onvolledigheden en soms zelfs onwaarheden verkondigd met betrekking tot onze voeding, over wat gezond zou moeten zijn en wat niet. Voeding is de brandstof voor ons lichaam. De juiste voeding kan je lichaam herstellen, terwijl verkeerde voeding je lichaam (je voertuig) kan doen gaan haperen. Dan begint niet zelden de gang van specialist naar specialist. Iedere specialist kijkt vanuit zijn expertise en vakgebied naar de klachten. Onderlinge verbanden worden niet of slechts zelden gelegd of bekeken. Lastiger wordt het dus als je precies tussen enkele specialismen in valt. “Daar zal je maar mee moeten leren leven” is dan een regelmatig gebezigde diagnose. Door het aanvullen van de juiste voedingstoffen (moleculen=moleculair), krijgt het lichaam de bouwstenen om zich zelf te herstellen en weer in de juiste balans te gaan funtioneren. Kijken naar het grote geheel, de systemen, voeding, gedrag en leefwijze, leidt er meestal toe dat de balans wordt hersteld.

Deze opleiding is door de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) erkend.

Ik wens je een gezond en heilzaam leven.

Verder genoten opleidingen (zonder nadere beschrijvingen):                                              ANZN = Academie Natuurgeneeskunde Zuid Nederland,                                              Intensive care/medium care verpleegkundige,                                                                   Coronaire Care verpleegkundige,                                                                                  Verpleegkundige A.

Vervolgens een hele reeks bijscholingen op het gebied van darmen, fibromyalgie, ziekte van Lyme, Imuunsysteem, chronische pijn, oligo therapie, celzouten, vermoeidheids-klachten, stemmingsklachten en depressie met natuurlijke behandeling, migraine hoofdpijn en vermoeidheid, hart- en vaatziekten, ontwikkeling immuunsysteem bij kinderen, therapeutische microbiologie, masterclass kind en darm, huidproblemen: eczeem en rosacea, de darm als zesde zintuig, hormonen en darmen, gezond en vitaal oud worden, neuro-endocriene oorzaak van veroudering, masterclass faeces diagnostiek, masterclass SKB, focus op darm, orthomoleculaire gewichtsmanager, metabool-syndroom,