Overige remedies / therapie

Aroma therapie
Is een oude gebruikswijze waarbij zuivere etherische oliën worden gebruikt om de natuurlijke, helende energie van lichaam en geest te activeren of versterken. De aroma’s zijn goed voor het lichaam, de geest, de stemming en de emoties. Zij beperken stress en geven vertrouwen en energie.

Energetische Therapie met Veenpluis Remedies en Chakra Remedies:             Remedies zijn (energetische) extracten van planten of edelstenen. ze zijn in staat om geblokkeerde energie soepel op te lossen, zodat het lichaam kan herstellen en de functies weer optimaal gaan werken.

Bloesem therapie
Elke bloem, plant of boom bezit levensenergie of levenskracht. De meest subtiele energie die de betreffende bloem of plant uitzent kan via een speciale manier opgevangen worden. Van deze levende energie, die je ook wel het wezen van de plant of de deva kunt noemen, wordt bij bloesemremedies gebruik gemaakt. In de vloeibare vorm zijn ze zowel inwendig als uitwendig te gebruiken. Zij zijn in staat om inzichten te laten ontstaan over hoe je in het leven staat, je makkelijker keuzes te laten maken en samen met jezelf een helend proces op te starten.

Celzouten van Dr. Schüssler
Werken met celzouten van Dr. Schüssler. De meeste ziektes die bestaan zijn o.a. terug te voeren op het feit dat er een tekort aan mineraalzouten bestaat. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen IN DE CEL. Dr. Schüssler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van de verliezen. De mineralen zijn vooral nodig om alle enzymen te kunnen maken. Het herstellen van de enzymwerking is het belangrijkste werkingsprincipe.

Colloïdaal goud
Goud komt als sporenelement voor in de bouwstenen van het menselijke lichaam, vooral in de hersenen. Het is een metaal wat het lichaam nodig heeft. Colloïdaal goud is puur goud, zwevend in gedestilleerd water. Het goud is in ionische vorm en wordt gemeten in microns. Het wordt gezien als een mineraal en de gouddeeltjes, in ionische vorm, zijn zo klein dat ze geen toxische belasting vormen voor het lichaam.

Goud wordt gezien als stimulator van het afweersysteem. Daarnaast is het al langere tijd bekend als geneesmiddel bij artritis, arthrose, reuma, multiple sclerose, huidzweren, brandwonden, klierziektes, glaucoom, netvliesaandoeningen, chronische gewrichtsontstekingen, trauma aan het binnenoor, ontstoken botten, hart en bloedvaten, baarmoeder en degeneratieve processen. Wat minder bekent is dat goud een tumor remmende werking heeft.
Werkt bij psychische klachten, als basis voor de genezing van alcoholproblemen en ongecontroleerd hunkeren naar alcoholische dranken.
Werkt tegen stemmingen, depressies en zelfmoordneigingen.

Holistisch heeft goud ook nog een andere betekenis. Goud blinkt van nature en is ook duur in aardse energie. Mensen die een heel laag eigenwaarde gevoel hebben, tonen veelal ook een tekort aan goud in hun systemen. Hierdoor kunnen zij niet stralen of schitteren. Zij zien hun eigenwaarde (helaas) niet meer.

Colloïdaal zilver
Colloïdaal zilver wordt gezien als een sterk antibioticum tegen infecterende organismen. Het is de meest multifunctionele substantie ter bestrijding van ziektes veroorzaakt door virussen, bacteriën, parasieten en schimmels. Colloïdaal zilver is zowel een preventie als een remedie. Tevens blijkt collodiaal zilver op een snelle manier ontstekingen te bedwingen en hulp te bieden bij het genezingsproces. Het lichaam kan sterk reageren op colloïdaal zilver. Wanneer virussen, bacteriën en schimmels geëlimineerd worden, kunnen er gifstoffen vrijkomen. De lever en nieren moeten hard werken om het lichaam te reinigen van al deze afvalstoffen. Als deze organen het moeilijk hebben kan er een reactie ontstaan: de ”Herxheimer reactie”. Deze reactie is niet schadelijk, maar kan wel voor enige tijdelijke overlast zorgen omdat de afvalstoffen moeilijker het lichaam kunnen verlaten.

Het advies is dan ook om voldoende water te drinken zodat de afvalstoffen zo snel mogelijk het lichaam kunnen verlaten.